dijous, 28 de novembre del 2013

L'educació social i la música.

Hola a tots i totes!

En aquesta entrada vull resumir el que és per mi l’essència de l’educació social mitjançant la música, una eina que podem utilitzar per treballar amb els educands però que sovint és oblidada o no se li dóna la suficient importància.

Per començar he de dir que l’educació social engloba molts processos, metodologies, moments, aprenentatges, valors però sobretot considero que és creixement i implicació mutu entre educador i educand.

Llavors treure l’essència considero que és una tasca molt delicada perquè hi ha una base de subjectivisme molt forta. No obstant, vull compartir dues cançons que m’han acompanyat al llarg de la meva vida i que crec que donen moltes pistes sobre el que és l’essència de l’educació social.

En primer lloc vull presentar “Si et va bé” de Sopa de Cabra. Aquesta cançó reflexa l’acompanyament i com podem treballar. L’escriu una persona que està fent un procés de superació i invita a l’altre a continuar endavant. No obstant, en aquest vull assenyalar que veritablement la cançó és d’amor i que demana estar sempre junts. En aquest cas i com a educadora aquest vers el canviaria per un “desitjo veure’t volar” o alguna expressió semblant perquè al cap i a la fi en tot procés educatiu és necessari que hi ha un acomiadament amb l’educador.

En segon lloc vull presentar “Vibra positiva” de Zona Ganjah. En aquesta ocasió trobo que és una cançó molt animada que convida al positivisme i a lluitar per allò que creiem i volem. Considero que lluitar i tenir prospecció és fonamental per la nostra tasca i per això trobo que és una peça musical que podem escoltar en certs moments difícils per reconduir els nostres objectius. També pot ser molt útil d’escoltar-la amb els educands per tenir moments d’oci, alegria, aprofitant per parlar de diferents temes com les emocions, idees, sentiments, suggeriments, pors...

Espero que us hagi agradat i si hi teniu d'altres cançons comenteu-les!

Moltes gràcies,

Irene Antúnez González.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada