diumenge, 15 de desembre del 2013

Contra la violència domèstica

Hola a totes i totes!!!

A l’entrada d’avui continuem amb els casos…avui és un molt especial que tracta de la violència domestica.

En aquest cas parlem d’una adolescent de 17 anys, Laura que es va enamorar de Jaime, un jove de 24 anys. Jaime agredeix a Laura i la maltracta psicològicament i inclòs arriba a agredir-la físicament.
Laura no vol acceptar la situació que està patint però els seus pares sí que volen conscienciar-la.

Com a educadora social crec que és essencial que sigui la pròpia Laura la que digui necessito ajuda. Si Laura no es dóna compte del que està passant i assumeix la seva situació, tot el treball proposat no servirà de res. Per tant, podem fer un treball de conscienciació a la Laura.

Un cop vulgui canviar i cregui que el canvi és per a millorar el primer pas que hauria de donar és sortir de la casa on està vivint amb ell i denunciar-lo. Després pot anar a serveis dedicats exclusivament per a dones que han patit violència com el CAD, CRAD i/o SAVI on l’ajudaran psicològicament i li orientaran personalment.

Un altre punt prou important és que torni a crear els vincles afectius amb els amics i la família: no en el sentit de que els hi hagi perdut però sí cal tornar a donar-li força a les relacions sanes que tenia abans. Així es sentirà recolzada en el procés de superació de la seva situació.

Més enllà de poder tractar amb dones maltractades vull senyalar que també hi ha homes maltractats i que aquest violència és molt més invisibilitzada per els estereotips adreçats als homes com `forts` i perquè la violència que pateixen sol ser psicològica. Per tant és molt difícil de demostrar i pal·liar. Malgrat tot, cada cop hi ha més serveis destinats també a ells.

Finalment una de les víctimes més importants són els nens i nenes. En aquest cas cal fer programes de prevenció, fomentar la coeducació, la igualtat i el respecte. En l’àmbit dels adolescents podem parlar de programes com “Talla amb els mals rotllos” que tenen com a objectiu lluitar contra els rols sexistes, els estereotips i les desigualtats que provoquen ser d’un gènere o un altre.


En la lluita contra la violència tots comptem.

Moltes gràcies per llegir i no oblidis comentar,

Irene Antúnez González.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada