dissabte, 28 de desembre del 2013

1,2,3 la ràdio dins la presó!

Hola a tots i totes!!!

Avui en aquesta entrada trobem un altre cas! En aquesta ocasió s’emmarca dins de l’àmbit penitenciari i tracta d’ un conflicte entre presos sobre un programa de ràdio que es vol realitzar dins de la presó.

Davant d’aquest conflicte com a educadora social s’ha de parlar amb ambdues parts i intentar fer mediació si tots dos estan disposats a fer el procés. 

No obstant, un dels implicats no està gaire motivat per fer l’activitat, ell assenyalà que només està allà per aconseguir els permisos. En aquest punt he de puntualitzar que no estic d’acord amb el sistema penitenciari actual que funciona amb el binomi de premi-càstig com si d’animals tractéssim. 

Però més enllà d’això, s’ha de motivar als interns. Quan es presenta un nou taller s’ha de dir per a que serveix més enllà d’aconseguir permisos (que traduït és llibertat). En aquest sentit fer un programa de ràdio significa donar veu als presos, ser visibles al món, compartir amb “l’exterior” allò que senten, el que els hi preocupa, reflexions...També és una oportunitat per organitzar un programa de la ràdio: establir horaris, coordinar les diferents parts que es faran en el programa, qui parlarà...

Per poder portar a terme qualsevol activitat dins la presó crec que el més important és tenir en compte els desitjos dels presos. Per això trobo necessàries les assemblees dins dels centres penitenciaris i conèixer els interessos de les persones. A més, aquestes assemblees poden servir per parlar de conflictes o temes que siguin importants referits a la presó, als presos i als treballadors de la presó.

Moltes gràcies i no oblidis comentar, 



Irene Antúnez González.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada